Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Ειδικευομένων Ιατρών ΒΠΓΝΗ 9/4/09

Κατόπιν Γενικής συνέλευσεως των Ειδικευομένων ιατρών του νοσοκομείου μας, σήμερα την 9/4/09, πάρθηκε κατα πλειοψηφία η απόφαση έναρξης επίσχεσης εργασίας (αποχή απο το πρωινό ωράριο και απο εφημερίες), απο την 21/4/09 έως καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου του τρέχοντος έτους που μας οφείλονται.

Η προειδοποίηση ενάρξεως κινητοποιήσεων λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και μη εφαρμογής του νέου νομοσχεδίου έχει εξαγγελθεί αρκετό καιρό πριν και η υπομονή μας έχει δοκιμαστεί αρκετά.
Θεωρούμε τουλάχιστον προσβλητική την αντιμετώπιση και τον εμπαιγμό μας ,με τις συνεχείς υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που δεχόμαστε. Οσο για τη μη πληρωμή δεδουλευμένης εργασίας εκτός απο ποινικό αδίκημα αποτελεί ντροπή και αίσχος σε ένα θεωρητικά Ευρωπαϊκό Σύστημα Υγείας.

5 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που την τελευταία στιγμή καταλάβαμε τι λάθος πήγαμε να κάνουμε και τελικά αρχίζουμε την επίσχεση την Τρίτη του Πάσχα αντί για τη Μ. Δευτέρα. Θυμάστε κάτι απεργίες δημοσίων υπαλλήλων λίγο πριν τον 15αύγουστο ή τα Χριστούγεννα, πώς τους κάναν ρόμπα παντού; Αυτό θα γινόταν και σε μας, ειδικά όταν ήδη πολύ λίγα νοσοκομεία έχουν κάνει το ίδιο. Δε λέω, δε θα με πείραζε να κάνω διακοπές τη Μεγαλοβδομάδα και να λέω πως κάνω αγώνα, αλλά είναι άδικο και στους πολίτες, και στους συναδέρφους επιμελητές. Καλά κάναμε. Ελπίζω μόνο να το καταλάβουν οι επιμελητές αυτό (ο κόσμος νομίζω πως έχει τα δικά του προβλήματα αυτόν τον καιρό και δεν περιμένω πολύ κατανόηση από 'κει) και την Παρασκευή που θα συνεδριάσουν να μην ακουστούν διχαστικές φωνές. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ισχύς εν τη ενώσει αλλά πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα η ένωση με εντελώς ανίσχυρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι γενικες εφημεριες θα γινουν,ειτε απο επιμελητες,ειτε απο διευθυντες,δεν ξερω.Παντως θα γινουν.ο κοσμος λοιπον την δουλιτσα του θα την κανει.το θεμα ειναι να κοπουν ΟΛΑ τα τακτικα:ιατρεια,χειρουργεια,απογευματινα.ετσι μονο θα καταλαβουν την διαφορα.οχι με την 'τιμωρια ' των επειγοντων...καλο θα ηταν να ξεκινησουμε ετσι γιατι εχουμε πολυ καιρο ακομη να παλευουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δυστυχώς ο κόσμος θα την πληρώσει τη νύφη για άλλη μια φορά και οι επιμελητές, όπως και πέρσυ. το αν θα κοπούν τα χειρουργεία είναι θέμα αναισθησιολόγων και χειρουργών περισσότερο. αυτοί θα αποφασίσουν. ότι και να κάνουν όμως, αν κάνουν επίσχεση όλοι οι ειδικευόμενοι, πόσα χειρουργεία να κάνουν όταν δε θα έχουν τη βοήθειά μας; κάποια σίγουρα θα τα κάνουν, αλλά θα είναι πιστεύω εκ των πραγμάτων λίγα.
    όσον αφορά τα επείγοντα τώρα, υπάρχουν και παθολόγοι και χειρουργοί που ξέρουν να διώχνουν τα μη επείγοντα. έχω δει με τα μάτια μου επιμελητή να διώχνει 30 άτομα σε 20 λεπτά κι ας περίμεναν 1-2 ώρες ή και παραπάνω να τους δούνε. γνώση θέλει και εμπειρία και ο συγκεκριμένος τα είχε και τα δύο. γιατί να μη το κάνουν όλοι αυτό;

    το πιο σημαντικό όμως δεν είναι αυτό. το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε τα πάντα να μη διασπαστούμε. συνεχίζω να πιστεύω το "η ισχύς εν τη ενώση" αγαπητέ ανώνυμε συνάδερφε, κι απ' ότι έχω ακούσει τουλάχιστον στην παιδιατρική που είμαι τώρα, όλες οι επιμελήτριες είναι σύμφωνες έχουν κατανόηση στα αιτήματά μας (προς τιμήν τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Σ' ένα μήνα σ' ένα χρόνο βλέπουν μπρός τους τον Αλλάχ
    που από τον ψηλό του θρόνο λέει στον άμυαλο Σεβάχ:
    «νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,
    με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί"

    Αν δεν αρχίσει να πεθαίνει κόσμος δε θα δούμε αλλαγές... για να υπάρξει μία μεγάλη αλλαγή πρέπει να υπάρχει και μία μεγάλη θυσία... ας θυσιαστεί η δεοντολογία μας... ας πεθάνει κόσμος... και τότε θα υπάρξει πρόοδος.
    Αν σε κάποιους αυτό ακούγεται σκληρό ας σκεφτούν ότι οι ασθενείς ήδη πεθαίνουν λόγω ιατρικών λαθών, λόγω έλειψης προσωπικού, λόγω εξάντλησης, σωματικής και ψυχικής και λόγω ανύπαρκτου εκπαιδευτικού έργου... αλλά κανείς δεν το μαθαίνει και δεν ενδιαφέρεται... Ας πεθάνει λοιπόν κόσμος λόγω απεργίας για να δούμε κάποια αλλαγή που θα οφελήσει μακροχρόνια το κοινωνικό σύνολο για μια καλύτερη παροχή υγείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή