Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

"Εφημερεύει ο Αβραμόπουλος"


Σήμερα Πέμπτη 18 και αύριο Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ και σημειώνει μεγάλο ποσοστό συμμετοχής από τους γιατρούς του Βενεζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Επιπροσθέτως από τις 8:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην πύλη του νοσοκομείου μας συγκέντρωση των γιατρών με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα του κλάδου μας και γενικότερα της υγείας των πολιτών.
Θετική και με κατανόηση ήταν η αντιμετώπιση του κοινού το οποίο αποχωρούσε οικιοθελώς εφόσον έκρινε ότι δεν αφορούσε κάτι έκτακτο για την υγεία του. Σε πολλές δε περιπτώσεις οι πολίτες ευχήθηκαν στους γιατρούς καλή δύναμη, καλή επιτυχία και συνέχιση του αγώνα με την δική τους συμπαράσταση.
Επίσης δόθηκαν συνεντέυξεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Εν αναμονή των εξελίξεων (σημερινής και αυριανής κατάθεσης του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ από τον Κο Αβραμόπουλο) εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας ώστε να γίνει κατανοητό το ανυποχώρητο σε ό,τι αφορά την ψήφηση της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Σε περίπτωση δε μη ικανοποιήσης των αιτημάτων μας συζητείται από πλευράς ειδικευομένων η έναρξη επίσχεσης εργασίας άμεσα, αρχόμενη από την επόμενη εβδομάδα, αιτούμενοι τόσο την καταβολή των δεδουλευμένων όσο και καταγγέλοντας την καταστρατήγηση του ωραρίου μας και την επικυνδινότητα που αυτό επιφέρει.
Ενημερωτικά το Νοσοκομείο Ρεθύμνου τελεί ήδη υπό επίσχεση εργασίας από τους ειδικευόμενους γιατρούς. Τα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Χανίων και ΠΑΓΝΗ σε επικοινωνία με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχουν δηλώσει άμεση συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας συντονισμένα. Όπως αντιλαμβάνεστε στην περίπτωση αυτή ΘΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ Ο Κος ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, εφόσον συνεχίζει αμετάκλητη και καταχραστική αντιμετώπιση του θέματος. Δεν κρύβουμε την περιέργεια όλων των συναδέρφων για το ΠΩΣ ο Κος Αβραμόπουλος θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες και τους γιατρούς πως Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
Οφείλουμε επείσης να αναφέρουμε ότι τουλάχιστον απογοητευτική ήταν η στάση του Κου Τσούκαλου (Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ) σε τηλεοπτική συζήτηση με θέμα τα προβλήματα του ΕΣΥ. Ευελπιστούμε σε δυναμική υπεράσπιση της ΟΕΝΓΕ επί του θέματος.
Τελειώνοντας ευχαριστούμε τους πολίτες για την κατανόηση και απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους όσους μας συμπαραστέκονται.

1 σχόλιο:

  1. Χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι ,εστω και λιγοτεροι απο οσους θα επρεπε,που αγωνιζονται, ακομη και αν αυτο καποιες φορες ειναι αντιθετο προς την συνειδηση τους ως γιατροι.Την Τεταρτη στην πυλη του νοσοκομειου δεν γινοταν διαλογη περιστατικων.Αλλα διαλογη μεταξυ ασθενων και απλων επισκεπτων ή τακτικων περιστατικων.Και αυτο ηταν αρκετο για να δειξουμε στην κοινωνια την απογνωση και την απογοητευση μας,διατηρωντας παραλληλα την δημοσια ασφαλεια.
    Συγχαρητηρια σε ολους και κυριως στους ειδικευμενους ιατρους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή