Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Γενική Συνέλευση Με Θέμα Έναρξη Επίσχεσης Εργασίας

Σας γνωστοποιούμε ότι την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση Ειδικευομένων ΒΠΓΝΗ στη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου και ώρα 12:00.

Θέμα Συνέλευσης: Έναρξη Επίσχεσης Εργασίας

Μετά από τις πολλαπλές αναβολές της ψήφισης του νομοσχεδίου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς του ΕΣΥ και τις συνεχείς κωλυσιεργίες από πλευράς και των δύο μεγάλων κομμάτων στη Βουλή, παρά το πνεύμα των ημερών λόγω αποκριών, αποφασίσαμε, εμείς τουλάχιστον να φανούμε σοβαροί και να κλιμακώσουμε αν χρειαστεί τις κινητοποιήσεις μας.

Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση τη συνέχιση αυτής της γελιότητας ούτε και θα εμπλακούμε σε συνεχείς κύκλους απεργιακών κινητοποιήσεων με τελικό στόχο διαρκώς το αδιέξοδο. Παραμένουμε απλήρωτοι για τις εφημερίες μας εδώ και 2 μήνες και παράλληλα επιταγμένοι να συνεχίζουμε να εφημερεύουμε παράνομα και κατ' υπέρβαση του νομίμου ωραρίου μας, πολλοί από μας έως και 10 εφημερίες το μήνα. Εφημερίες και υπερωρίες που καθότι παράνομες ενδέχεται να μην πληρωθούμε ποτέ.

Επιτέλους κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν σοβαρά τις ευθύνες τους και κάποιοι να τιμήσουν την ίδια τους την υπογραφή.

Επίμονα και συστηματικά υπονομεύεται και υποβαθμίζεται η αξιοπρέπεια και η προσφορά του ειδικευόμενου γιατρού. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι το μέλλον του συστήματος υγείας είμαστε εμείς οι νέοι γιατροί και γι' αυτό η διαμόρφωσή του είναι και κύριος στόχος του αγώνα μας.

Επισημαίνουμε και υπενθυμίζουμε ότι η επίσχεση εργασίας όσον αφορά στους ειδικευόμενους θα λάβει χώρα σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

3 σχόλια:

  1. ειναι κριμα που δεν γινεται μια συντονισμενη προσπαθεια αυτη τη φορα τουλαχιστον απο ολους τους ειδικευομενους της κρητης ταυτοχρονα. μεχρι να ξεκινησουμε εμεις θα σταματησουν αυτοι!!

    επρεπε να ειχαμε συνεννοηθει απο πριν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Δευτερα αποφασιζει η ΟΕΝΓΕ την σταση της για το νομοσχεδιο.Εαν δεχτει ,οι ειδικευομενοι παραμενουμε στις ιδιες συνθηκες εργασιας οπως και πριν.Ο αγωνας μας δεν εγινε μονο για τις αυξησεις,μα κυρια για την ζωη μας αυτα τα χρονια της ειδικοτητας.Αν θελουμε κατι να αλλαξει και για μας τωρα και για οσους μας μπουνε στο δημοσιο αυριο αλλα και για αυτους που ερχονται πισω απο μας πρεπει να φωναξουμε τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή