Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

EΙΝΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.

Το Δ.Σ της Ένωσης Ιατρών Ηρακλείου μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 26-2-09 στο Βενιζέλειο νοσοκομείο αποφάσισε ομόφωνα τα εξής :

Α. Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο που ψηφίστηκε σήμερα στην Βουλή με τον τίτλο «Ρύθμιση όρων απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ σύμφωνα με το πδ 76/2005 και άλλες διατάξεις» ως κλαδική συμφωνία δεδομένου ότι δεν αντανακλά την υπογραφείσα την 1-12-08 συλλογική σύμβαση μεταξύ της Ομοσπονδίας μας και του Υπουργείου Υγείας. Θεωρούμε η απαλοιφή από το ν/σ βασικών διατάξεων της συλλογικής σύμβασης όπως η αυστηρά ετήσια διάρκειά της, οι 2500 προσλήψεις για το 2010, η σταδιακή εξομοίωση της εφημεριακής αμοιβής με την υπερωρία των δημοσίων υπαλλήλων, η πλήρης διαστρέβλωση του πολυδιευθυντικού με στόχο τον κομματικό έλεγχο και την αποφυγή εκδημοκρατισμού του υπάρχοντος συστήματος και η ασαφής διατύπωση για «προγραμματισμό» και όχι πραγματοποίηση 2000 προσλήψεων το πρώτο εξάμηνο του 2009 καθιστούν το νόμο αυτό ένα απωθητικό κακέκτυπο της συλλογικής μας σύμβασης.

Ως εκ τούτου, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την κατάδειξη της προσπάθειας της κυβέρνησης να κρατήσει τους γιατρούς στον εργασιακό μεσαίωνα των 60-100 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας παρά την θέλησή τους και με υπαρκτό τον κίνδυνο μη πληρωμής των εφημεριών τους.

Β. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους τόσο τον εμπαιγμό εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας όσο και την αήθη και προδοτική στάση της πλειοψηφίας του Γ.Σ της 23-2-09 της ΟΕΝΓΕ . Οι κύριοι αυτοί, ενάντια στις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου του Ιουνίου ‘08 όπου οριζόταν σαφώς ότι για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) αρμόδια ήταν η Διαπραγματευτική Ομάδα, αποφάσισαν στην ουσία να αναγνωρίσουν ως κλαδική συμφωνία το προτεινόμενο από τον Αβραμόπουλο σ/ν με την μόνη προϋπόθεση της έκδοσης εγκυκλίου για το plafon αναιρώντας την ίδια τους την υπογραφή !

Η απόφαση αυτή του Γ.Σ. θεωρούμε ότι προσβάλλει με βάναυσο τρόπο τον εντυπωσιακό αγώνα χιλιάδων γιατρών που έγινε με μόνο ξεκάθαρο στόχο την κύρωση της Σ.Σ.Ε., όπως αυτή υπογράφηκε.

Γ. Καλούμε την ΟΕΝΓΕ να μην αναγνωρίσει το νόμο ως κλαδική συμφωνία και να κινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες(συνδικαλιστικές και νομικές) προκειμένου να κυρωθεί η υπογραφείσα Σ.Σ.Ε. Σε αντίθετη περίπτωση ζητούμε την σύγκλιση εκτάκτου συνεδρίου με αίτημα την καθαίρεση αυτών που πρόδωσαν τον αγώνα μας.

Δ. Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε ακέραιο το δικαίωμά μας για εφαρμογή 48/56 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας και καθιστούμε απολύτως υπεύθυνη την κυβέρνηση για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ΕΣΥ και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων του.

Ε. Καλούμε το Υπουργείο να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα με τους προμηθευτές των νοσοκομείων καθώς η έλλειψη αναλώσιμων υλικών καθιστά πλέον αδύνατη ή δυσχερή την εκτέλεση ακόμα και απλών ιατρικών πράξεων με ορατό τον κίνδυνο σωματικών βλαβών των ασθενών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΙΝΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΡΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

1 σχόλιο: