Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Απόφαση Συνέλευσης Συλλόγου Ειδικευομένων ΒΠΓΝΗ της 23ης Ιανουαρίου 2009

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η γενική συνέλευση ειδικευομένων του νοσοκομείου μας.

Αρχικά έγινε ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις αποφάσεις ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ όσον αφορά τις κινητοποιήσεις από 1ης Φεβρουαρίου του 2009 σε περίπτωση μη ψήφισης της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Όπως είναι γνωστό το προς ψήφιση νομοσχέδιο είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων την 29η Ιανουαρίου 2009.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω και με βάση τη συζήτηση που έλαβε μέρος πάρθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία οι εξής αποφάσεις :

1. Πλήρη εφαρμογή του ήδη ισχύοντος νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Κοινοτικής Οδηγίας (48/56ωρο για ειδικευμένους και ειδικευόμενους αντίστοιχα) και κατάθεση εφημεριών από 1η Φεβρουαρίου 2009 με βάση την παραπάνω οδηγία.

2. Επίσης, σε περίπτωση μη καταβολής δεδουλευμένων που εκρεμούν θα προβούμε άμεσα σε επίσχεση εργασίας από 1η Φεβρουαρίου 2009, όπως ορίζει ο νόμος.

Επίσης συζητήθηκαν και ετέθησαν ενδονοσοκομειακά ζητήματα τα οποία αφορούσαν τις συνθήκες εργασίας και την εκπαίδευση των ειδικευομένων γενικότερα.

Αναμένουμε εξελίξεις στο εγγύς μέλλον και παραμένουμε σε εγρήγορση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου,

Τζανιδάκης Χάρης, ειδικευόμενος Αναισθησιολογίας.

1 σχόλιο:

  1. Να πειτε στο προεδριο σας να ειναι λιγο ποιο ευγενικο στις γενικες συνελευσει,.να ακουει τις αντιθετες αποψεις χωρις να ειρωνευεται,η να αποξιει,γιατι θα τα πουτανιασουμε καμια μερα για τα καλα.Με πολυ σεβασμο και αγαπη ο ΑΝΩΝΙΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή