Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Γενική Συνέλευση Ειδικευομένων ΒΠΓΝΗ

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2009 στην αίθουσα βιβλιοθήκης στις 12:00.

Θέματα:

1. Ενημέρωση για νεότερα δεδομένα πανελλαδικά σχετιζόμενα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

2. Λήψη αποφάσεων – ψηφοφορία για κινητοποιήσεις από 1ης Φεβρουαρίου 2009 σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο.

1 σχόλιο:

  1. Στις 29 Ιανουαρίου στη βουλή η συλλογική σύμβαση

    Στην τελική ευθεία για την κύρωση της κλαδικής σύμβασης, με τελική κατάληξη τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία, μπαίνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αρ. Καλογερόπουλου.
    Ειδικότερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ενημέρωσε χθες, τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών ότι η σύμβαση θα εισαχθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στις 29 Ιανουαρίου. Επίσης τους είπε ότι για την εφαρμογή της σύμβασης, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων μισθολογικές αυξήσεις και προσλήψεις, έχουν εξασφαλιστεί 300 εκατ. ευρώ.
    Με επιφυλακτικότητα παρακολουθεί τις κινήσεις του υπουργείου Υγείας το διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ . Ήδη τα μέλη της Ομοσπονδίας τονίζουν ότι θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στις εφημερίες των νοσοκομείων αν δεν κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Ήδη οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχουν αποφασίσει να μην κάνουν εφημερίες μετά τις 10 Φεβρουαρίου αν δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα από την πλευρά του υπουργείου Υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή